Les Amours d’Anaïs

recensie Les Amours d’Anaïs

De komische dramafilm Les Amours d’Anaïs gaat over dertiger Anaïs, die redelijk besluiteloos is. Ze moet haar professchrift nog afronden en houdt er ondertussen ook meerdere liefdes op na. Wat wij van Les Amours d’Anaïs vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Anaïs is een echter verleidster. Ze twijfelt aan haar minnaar en start een affaire met Daniel. Het is alleen zijn vrouw, waar ze van in de ban raakt. Émilie is dat. Zij is een schrijfster en Anaïs wil haar dolgraag ontmoeten. Dat betekent alleen wel dat ze naar Bretagne moet vertrekken, terwijl ze ook nog haar proefschrift moet afronden.

Ons eindoordeel?

Ik heb een zwak voor de prachtige Valeria Bruni Tedeschi, die zowel in Italiaanse als in Franse films schittert. De kleurstelling van de filmposter van het Franse Les Amours d’Anaïs, waar ze dus ook in speelt, deed mij bovendien denken aan een andere film waarin ze schitterde: het ondergewaardeerde Italiaanse La Pazza Gioia (2016).

Daar houdt het wel op, want het verhaal is totaal anders. Anaïs bijvoorbeeld, daar ergerde ik mij kapot aan. Daar kan ik niets mee, met zo iemand. Waarschijnlijk was dat ook wel de bedoeling van de maker, gezien het verhaal. Daar is de regisseuse dus glansrijk in geslaagd, om dat voor elkaar te krijgen, net als de actrice (Anaïs Demoustier) zelf. Helemaal omdat haar tegenhangster in deze film totaal ander is. Anaïs heeft namelijk graag de touwtjes in handen. Émilie daarentegen, is een vrouw met volle bak zelfvertrouwen, die dan wel weer wankelt door Anaïs. Anaïs lijkt beter te weten wat ze wil, nu Émilie in haar leven is.

En daar zat het goede in deze film, want je kunt dus niet altijd de touwtjes in handen hebben. Of toch wel? De film kakt halverwege in, maar komt weer tot leven, net als het leven van Anaïs zelf. Prikkelend, maar een irritant hoofdpersonage leidt teveel af.

Les Amours d’Anaïs is een film met een irritant hoofdpersonage, die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Dat is de bedoeling, dus die missie is geslaagd. Tegenhangster Émilie zorgt voor de balans in een film die inkakt, maar daarna ook weer opleeft.

Regie: Charline Bourgeois-Tacquet
Cast: Anaïs Demoustier | Denis Podalydès | Valeria Bruni Tedeschi
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 16-6-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.