Leave No Trace

recensie Leave No Trace

De dramafilm Leave No Trace gaat over Will en zijn dertienjarige dochter Tom. Ze wonen in het regenwoud, ver van de buitenwereld. Dan worden ze ontdekt en moeten ze zich voegen in de samenleving. Wat wij van Leave No Trace vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Will leeft met zijn dertienjarige dochter Tom is Forest Park, weg van de buitenwereld. Ze doen er veel aan om niet ontdekt te worden. Als dat op een dag toch gebeurt, moeten de twee zich voegen in de samenleving. Iets wat Tom goed afgaat, maar Will niet. Beide proberen er toch wat van te maken.

Ons eindoordeel?

Leave No Trace is een verstilde dramafilm, van begin tot eind. Verwacht vooral geen actie en snelheid, want dan kom je bedrogen uit in dit overlevingsdrama. Een overlevingsdrama dat op twee manieren te interpreteren is. Enerzijds het overleven in de natuur, maar anderzijds ook in je hoofd.

Will sleept Tom mee, maar of het goed is vraag je jezelf af. Op het begin van de film heb je daar nog begrip voor, maar gaandeweg vorm je je eigen mening. Een mening die een ieder van ons wel zal hebben, daar zijn we van overtuigd. Ben Foster speelt goed. Vol van woede, maar nooit schiet hij uit zijn slof. Dat zou niet goed zijn in zijn positie. Hetzelfde geldt voor Thomasin McKenzie, die ook goed speelt. Ook ingetogen en volgend aan haar vader. En zoals elke coming of age film – want dat vinden wij Leave No Trace uit het oogpunt van Tom wel – ontwikkelt ook zij zich. Ze ziet, ze leert en vormt haar eigen mening. Des te langer we erover nadenken, des te mooier de film is.

Leave No Trace is een verstilde dramafilm over overleven. Overleven op meerdere manieren. Je mening ga je vormen, dat beloven we je. En als je blijft zitten tot de aftiteling dan krijg je nog mooie muziek ook.

Regie: Debra Granik
Cast: Ben Foster | Thomasin McKenzie | Jeff Kober
Speelduur: 109 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.