Le Sorelle Macaluso

recensie Le Sorelle Macaluso

De dramafilm Le Sorelle Macaluso gaat over vijf Siciliaanse zusjes die het niet breed hebben. Door duiven te houden komen ze toch rond. Op een dag komt door een gebeurtenis hun leven op zijn kop te staan. Wat wij van Le Sorelle Macaluso vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella wonen met elkaar in een appartement in Palermo, aan de zee. De jongste is nog een kleuter, daar waar de oudste al een twintiger is. Door duiven te houden komen ze aan inkomen. Samen doen ze alles, zoals bijvoorbeeld naar de badplaats Mondello gaan. Daar gebeurt er echter iets wat het leven van hen plotsklap op zijn kop zet.

Ons eindoordeel?

Le Sorelle Macaluso is een toneelverfilming. Dat heb je op het begin niet in de gaten, maar naar verloop van tijd zie je toch wel elementen die dat verklappen. Vooral bij de scènes in het appartement wordt dat duidelijk. Een verhaal in drie delen, waarbij je als kijker wel kunt raden wat er is gebeurd in het verleden.

Een verhaal dat raakt, zeker weten, maar ze hadden in de grimes wel iets minder hun best hoeven doen wat mij betreft. Ook de overgangen tussen de delen waren voor mij te plotsklaps. Personages werden ook niet verder uitgelicht; het gaat bijna alleen over het verleden. Neemt niet weg dat het een aangrijpend verhaal is waarin de onderlinge verhoudingen onder druk blijven staan. En dat die onder druk staan is heel logisch. Altijd dat verleden dat weer terugkomt. Altijd weer de confrontatie met de zee. En die zee gaat nooit weg.

Le Sorelle Macaluso is een aangrijpende coming of age. De pijn is duidelijk zichtbaar, met dank aan de overmatige grimes. De zee is mooi, maar voor de zussen is de zee vooral confronterend.

Regie: Emma Dante
Cast: Alissa Maria Orlando | Susanna Piraino | Anita Pomario
| Viola Pusateri
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum:
15-7-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.