Le Semeur

recensie Le Semeur

De dramafilm Le Semeur gaat over Violette en andere vrouwen uit een afgelegen bergdorpje. Al die vrouwen zijn hun mannen verloren na een opstand tegen Napoleon III. Ze besluiten de eerstvolgende man die in het dorp verschijnt samen te te delen. Wat wij van Le Semeur vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Het leger van Napoleon III slaagt erin om een opstand tegen te houden. Als straf deporteren ze alle mannen uit het bergdorpje van Violette. De overgebleven vrouwen zijn daardoor aan zichzelf overgeleverd. Alles wat de mannen eerst deden, moeten ze nu zelf doen. Dat gaat goed, maar naar een paar maanden beginnen ze toch wanhopig te worden, zo zonder mannen. Want hoe kunnen ze zo überhaupt nog kinderen krijgen. Violette en haar vriendinnen maken vervolgens de afspraak om de eerste man die in het dorp verschijnt samen te delen.

Ons eindoordeel?

Waarom is dit script uit Le Semeur niet eerder bedacht? Een briljant script als je het ons vraagt. Alhoewel, bedacht, het is gewoon waargebeurd! Je zult maar net die eerste man zijn die in het dorp verschijnt. Maar goed, dat zijn onze hersenspinsels nog voordat wij de film hebben gezien. Is de film net zo briljant als het idee?

Nee, niet zo briljant, zo eerlijk moeten we ook wel zijn. Het ontdekkende vonden we wel erg goed, maar het tempo lag voor ons te laag. De dialoog voert de boventoon, waardoor de spanning miste die je verwacht. De verleiding, die alle vrouwen aan willen gaan, miste die echte spanning. We zouden wel heel graag het dorpje willen bezoeken, want wat een genot om te zien. Net als de omgeving.

Le Semeur heeft een briljant scenario, maar mist de spanning die je daarbij verwacht. Tenzij jij die spanning vindt in de dialogen, want dan zit je gebeiteld.

Regie: Marine Francen
Cast: Alban Lenoir | Pauline Burlet | Géraldine Pailhas | Iliana Zabeth
Speelduur:
98 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.