Le Règne Animal

Le Règne Animal poster

Waardering: 3.5 uit 5.

De drama- en avonturenfilm Le Règne Animal gaat Julia, die aan een zeldzame aandoening lijdt, waardoor ze in een dier verandert. Haar man en zoon zoeken naar antwoorden. Wat wij van Le Règne Animal vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Mensen die langzaam in dieren veranderen en vervolgens verdwijnen in de bossen. Dat is de wereld waar François, zijn vrouw Julia en hun zoon Émile in leven. Helaas krijgt ook Julia deze aandoening. Hoe de toekomst er voor hen uit gaat zien, weten ze niet. François en zijn zoon doen er in ieder geval alles aan om Julia te redden. Een toekomst zonder haar is realistisch, waardoor een zoektocht in de bossen beginnen om haar te redden.

Ons eindoordeel?

Regisseur Thomas Cailley maakte in 2014 zijn eerste langspeelfilm Les Combattants. Pas in 2023 volgt zijn tweede, Le Règne Animal. Dat is een verdomd lange tijd, maar wel het wachten waard. Al is het alleen al omdat alleskunner Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle – 2013) meespeelt. Dan score je een puntje extra bij ondergetekende.

Een dystopische wereld zie je, waarbij toch veel gelijkenissen te trekken zijn met de wereld zoals we die nu kennen. Dat alles heeft te maken met acceptatie. Links en rechts, er lijkt niets in het midden te zitten. Zo ook in deze film, waarin de dieren symbool staan voor een ieder die zich onderdrukt voelt. Zelfs zij die niet kiezen, moeten kiezen. En zo net na Corona misschien nog wel extra interessant om te kijken. We lijken allemaal lief voor elkaar, maar als het er op aan komt, dan toch weer niet. Dan zijn we een stelletje egoïsten. Door de oplopende spanning weten de makers de kijker mee te nemen, al duurt het even voor de film echt ontbrandt.

In Le Règne Animal zie je magisch realisme, waarin werkelijkheid en fictie samenkomen. Als kijker zie je het onbestaanbare, maar diep van binnen weet je dat het echt kan zijn, zij het in een andere vorm.

Regie: Thomas Cailley
Cast: Adèle Exarchopoulos | Romain Duris | Paul Kircher
Speelduur: 130 minuten
Releasedatum: 23-11-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.