Le Redoutable

recensie Le Redoutable

De dramafilm Le Redoutable is een ode aan de cineast Jean-Luc Godard. Niet een keer een film ván hem, maar een film óver hem. Wat wij van de biopic Le Redoutable vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Jean-Luc Godard was één van de belangrijkste cineasten van zijn generatie. Toen hij aan zijn film Le Chinoise werkte, in 1967, werd hij verliefd op hoofdrolspeelster Anne Wiazemsky. Maar studentenprotesten op straat gooien roet in het eten. Bodard gaat mee protesteren, wat ten kosten gaat van de liefde. De liefde voor Anne, maar ook de liefde voor filmmaken.

Ons eindoordeel?

Le Redoutable moet een ode zijn aan Godard. Nu kennen wij de man en zijn werk niet overdreven goed, maar deze film lijkt eerder alsof ze Godard met de grond gelijk willen maken. Alle slechte kanten van de man komen wel aan bod. Daarnaast lijkt het er ook op dat er hard is geprobeerd Godard te kopiëren in zijn manier van film maken. Dat was vernieuwend destijds, maar vandaag de dag alleen maar leuk als het iets toevoegt. Dat deed het niet. Af en toe was de film wel grappig, maar dan leek het meer om Godard belachelijk te maken, dan het publiek te vermaken. Jammer. Al zijn we nu wel benieuwd naar de films van Godard zelf!

Regie: Michel Hazanavicius
Cast: Louis Garrel, Stacy Martin, Micha Lescot, Bérénice Bejo
Speelduur: 107 minuten

Share

Een gedachte over “Le Redoutable

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.