Le Grand Bain

recensie Le Grand Bain

De komedie en dramafilm Le Grand Bain gaat over een groep mannen van middelbare leeftijd die willen meedoen aan het WK synchroonzwemmen. Ja, echt waar! Wat wij van Le Grand Bain vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Mannen van middelbare leeftijd die aan synchroonzwemmen doen. Wij konden er ons haast geen voorstelling bij maken. Trainster Delphine helpt die mannen mannen hier in ieder geval bij. Zij heeft overigens al een niet zo makkelijk leven achter de rug, net als de meeste mannen. Allemaal zijn ze anders, maar synchroonzwemmen hebben ze dus gemeen. Daardoor vormen ze een team. Zo een goed team zelfs dat ze namens Frankrijk aan het WK synchroonzwemmen willen meedoen. Dit terwijl de meeste vrienden en familie hen uitlachen. Gelukkig denken de mannen hier anders over!

Ons eindoordeel?

Dat Le Grand Bain op waarheid gebaseerd is maakt het toch wel een beetje speciaal. Dat geeft net wat meer binding met de hoofdrolspelers, omdat je weet dat het dus echt gebeurd is. Goed dat we dit weten, anders hadden we het waarschijnlijk niet geloofd.

Een voorspelbare feelgoodfilm is het. Erg? Nee, helemaal niet. De Fransen lijken hier ook wel patent op de hebben. Waar het in het eerste deel van de film nog zoeken is (en een zelfs niet zo grappig deel), wordt in het tweede deel ruimschoots goedgemaakt. Subtiele humor, binding met de acteurs omdat je ze wat beter kent en een verhaal dat je bijblijft. Sommige personages leer je goed kennen en andere weer niet. Daarin heeft de maker een keuze gemaakt. Die keuzes zijn als kijker alleen niet altijd te begrijpen. Daardoor lijkt wel wat informatie te ontbreken.

Dat de film voorspelbaar is weet je al van tevoren. Dat is ook verre van erg, want Le Grand Bain laat je hoe dan ook lachen. En wie wil dat nou niet? Een feelgoodfilm zoals alleen Fransen die lijken te kunnen maken!

Regie: Gilles Lellouche
Cast: Mathieu Amalric | Guillaume Canet | Benoît Poelvoorde
Speelduur: 122 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.