Layla M.

Layla M. Mijke de Jong

Het Nederlandse Layla M. is een gewaagde en indringende film van Mijke de Jong over hoe radicalisering in zijn werk gaat. Niet een ver van je bed show, maar gewoon heel dichtbij, in Nederland. Wat wij van de film vinden lees je in deze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Layla is een 18 jarig Nederlands Marokkaans meisje dat in Nederland is opgegroeid. Ze ziet overal om zich heen racisme en haat jegens Marokkanen en dan met name de Islam. Wat haar vooral stoort is dat haar familie in haar ogen hun geloof niet serieus genoeg nemen. Het gevolg is dat Layla langzaam aan radicaliseert. Is Layla nog te redden?

Ons eindoordeel?

Layla M. raakt je vanaf het begin tot het eind. Je ziet hoe Layla steeds verder radicaliseert. Je kunt je als kijker ook afvragen of ze, zoals haar moeder ook zegt, niet gewoon ontzettend koppig is. Op haar eigen manier wil ze de wereld verbeteren, of dat nu op een goede manier is of niet. Daarnaast is Layla nog zo jong dat je gerust kunt stellen dat ze naïef is en beïnvloedbaar. Layla M. drukt ons in ieder geval met de neus op de feiten, want dat deze film de waarheid kan zijn, zien we regelmatig in het nieuws. Onze tip: ga de film kijken!

Regisseur: Mijke de Jong
Cast: Nora el Koussour | Ilias Addab | Hassan Akkouch
Speelduur: 97 minuten

Share

11 gedachtes over “Layla M.

  1. Ik twijfel nog, deze film sprak me op het eerste oog niet echt aan. Houdt deze thematiek op het nieuws goed in de gaten, maar betwijfel of ik er een (Nederlandse) film over wil zien. Wat voegt het toe aan wat je al weet, is de hamvraag;)

    1. Juist omdat het zo dichtbij is, maakt het interessant om te kijken. We zijn soms alleen maar naar andere landen aan het wijzen als er ergens iets gebeurt, terwijl we in ons eigen kikkerlandje ook mensen hebben die radicaliseren.

      1. Het is echt een goed jaar inderdaad! Moet ook toegeven dat ik er nog geen eentje van heb gezien, maar de Nederlandse films die ik wel zag waren de moeite waard.

          1. Natuurlijk Waterboys en daarnaast Publieke werken (al was die misschien van vorig jaar). Maar ze hebben er wel voor gezorgd dat ik er nu wat meer voor opensta.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.