L’Atelier

recensie L'AtelierDe dramafilm L’Atlelier gaat over Olivia, die een schrijfworkshop voor jongeren organiseert. Antoine is één van de deelnemers. Iedereen schrijft een moordscène, maar Antoine lijkt zich wel heel goed in te kunnen leven. Zorgelijk, maar ook interessant voor Olivia. Wat wij van L’Atlelier vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Olivia is een bekende auteur die een schrijfworkshop start. Een workshop waarin jongeren samen een misdaadthriller schrijven. Antoine is één van de personen die meedoet. Antoine is alleen niet zo gemakkelijk en zorgt voor onrust. Bij de moordscène die hij schrijft, lijkt hij zich ook wel heel goed in de moordenaar in te kunnen leven. Zorgelijk, maar ook interessant voor Olivia.

Ons eindoordeel?

Hoe eigengewin zo uit de hand kan lopen laat L’Atelier wel zien. Niet voor het maatschappelijk aanvaardbare gaan, maar voor je eigen gewin. En wie is er eigenlijk de kat, en wie is de muis? Want een psychologisch kat- en muisspel is het zeker. Toch komt de film saai over, met name de eerste anderhalf uur. Op het einde komt daar gelukkig wat meer spanning in, maar L’Atelier ontbrandt nooit helemaal. Braaf en binnen de lijntjes. De hopeloosheid druipt er wel vanaf. Welke kans heb je in de maatschappij als het oordeel over je toch al vaststaat? Dan zoek je de randjes op. Misschien ook wel logisch. Althans, in L’Atelier wel.

Regie: Laurent Cantet
Cast: Marina Foïs | Matthieu Lucci | Florian Beaujean
Speelduur: 114 minuten

Share

Een gedachte over “L’Atelier

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.