Las Elegidas

recensie Las ElegidasDe dramafilm Las Elegidas gaat over twee nog jonge mensen. De veertienjarige Sofía en Ulises. Ulises lokt Sofía de prostitutie in, maar zijn vader en broer dwingen hem daartoe. Sofía is ook niet in staat te ontsnappen. Wat wij Las Elegidas vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ulises is 14 als ze de prostitutie in wordt gelokt door haar vriendje Ulises. Ulises kan haast niet anders, want zowel zijn vader als zijn broertje dwingen hem daartoe. Het is of de prostitutie voor haar, of de dood. Terwijl Sofía als prostituee werkt, doet Ulises een poging haar vrij te krijgen. Hoe? Door een ander meisje haar plaats in te laten nemen.

Ons eindoordeel?

Wij zijn Netflix een beetje aan het afstruinen. Op zoek naar de verborgen pareltjes. Daarbij stuitten wij op Las Elegidas. Zeker geen meesterwerk, maar wel een boeiende film. Ook een film met een actrice waar we hopelijk nog meer van gaan zien. Wie dan? Nancy Talamantes is de naam. Zij speelt Sofía op de manier zoals het hoort in deze rol. Vol angst, woede en ingetogenheid. Best wel knap voor zo een jonge meid.

Als kijker kun je er niet aan ontkomen dat je meeleeft met Sofía . De TV thuis heeft het ook niet overleefd, want zodra de vader of broer van Ulises in beeld kwam, werd er wel iets naar de TV gesmeten. De film zorgt er dus wel voor dat je woede-uitbarstingen kunt krijgen. Knap van de maker, want de film is verder heel traag. Actie zit er niet in. De beelden en het geluid vertellen het verhaal. Ook zonder dat je de beelden daadwerkelijk zelf ziet. Fraaie beelden in combinatie met goedgekozen standpunten.

Las Elegidas is een trage film die wel veel woede in je oproept. Dat allemaal danzij het goede acteerwerk van hét talent van Mexico: Nancy Talamantes. En ook de cameraman verdient een applaus, want de beelden zijn fraai. Beelden zeggen alles in deze film.

Regie: David Pablos
Cast: Nancy Talamantes | Óscar Torres | Leidi Gutiérrez 
Speelduur: 105 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.