Las Consecuencias

recensie Las Consecuencias

De dramafilm en thriller Las Consecuencias gaat over Fabiola, die samen met haar vader en dochter naar het eiland gaat wat ze opgroeide. Dit om eindelijk een einde te kunnen maken aan haar trauma. Wat wij van Las Consecuencias vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Fabiola en haar dochter hebben een trauma opgelopen na een verlies. Fabiola heeft daar nog steeds last van, dat ze besluit om rust te zoeken op het eiland waar ze is opgegroeid. Haar vader en haar dochter reizen met haar mee, maar haar moeder – die is geschieden van haar man – is er niet over te spreken dat de vader meegaat. Eenmaal op het eiland komen er langzaam maar zeker familiegeheimen boven tafel.

Ons eindoordeel?

Las Consecuencias is daagt de kijker uit. De opbouw heeft daar een belangrijke bijdrage in. Als kijker kom je namelijk steeds meer te weten. Niet heel raar bij een film, maar in dit geval is sprake van een zorgvuldige opbouw.

Die opbouw zorgt er namelijk voor dat je meer en meer een gevoel kunt creëren bij Fabiola, maar zeker ook bij de andere personages. Ieder personage heeft dan ook zijn of haar eigen verhaal. Voor iedereen is wat te zeggen, in het hoe en waarom ze op een bepaalde manier handelen. Ze zetten je ook wel op het verkeerde been hoor, al moet gezegd dat het einde dan toch wel te voorspellen was. Of ten minste dat dit aspect terug zou komen. Spanning is aanwezig, maar mist net dat beetje extra om een hele goede film te zijn. Nu is het vooral een goed onderhoudende film met een verhaal dat je in het echt niet van dichtbij wil meemaken.

Las Consecuencias is een zorgvuldig opgebouwde en onderhoudende film die de kijker uitdaagt. Ze zetten je wellicht zelfs op het verkeerde been.

Regie: Claudia Pinto
Cast: Juana Acosta | María Romanillos | Alfredo Castro | Héctor Alterio
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 14-7-2022

Share

Wil je reageren?