Land of Mine

recensie Land of Mine

Land of Mine is een Deense dramafilm over een groep jonge Duitse soldaten die na WOII het Deense strand mijnvrij moeten maken. Dat is niet geheel risicovrij! Wat wij van het op waarheid gebaseerde Land of Mine vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een groep jonge Duitse soldaten moet in 1945, na WOII, het Deense strand mijnvrij maken. En niet een paar mijnen, nee 40.000. Dat is niet risicovrij en kan haast niet zonder dat er doden vallen. Ze staan ook nog eens onder streng toezicht en hun toekomst lijkt uitzichtloos.

Ons eindoordeel?

In Land of Mine krijg je als kijker haast medelijden met de Duitsers. En dat is best wel knap, gezien de geschiedenis. Knap gedaan door de regisseur. De film draagt ook een constante spanning met zich mee, wat grotendeels te maken heeft met het mijnvrij maken van de duinen.De bevelhebber die toezicht houdt is nog enigszins menselijk en vraagt zichzelf af of hij wel goed bezig is. Zijn meerdere daarentegen denkt daar heel anders over. Terugpakken die Duitsers, lijkt het devies. Schokkend, aangrijpend en confronterend tegelijk! Want was dit nu echt de beste manier om de duinen mijnvrij te krijgen? Een ieder zal daar zijn eigen mening over hebben. Wij hebben er na het zien van Land of Mine in ieder geval onze twijfels over. Maar dat is wel makkelijk praten, ruim 70 jaar na WOII.

Regisseur: Martin Zandvliet
Cast: Roland Møller | Mikkel Boe Følsgaard | Louis Hofmann | Joel Basman Speelduur: 101 minuten

Share

3 gedachtes over “Land of Mine

  1. Goed te horen dat ‘ie indruk heeft gemaakt:) gezien het feit dat de regisseur Deens is, heb ik al meerdere malen voorzichtig gezegd dat wij hier nog iets van kunnen leren, met onze politionele acties…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.