L’amour et les Forêts

recensie L'amour et les Forêts

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm L’amour et les Forêts gaat over Blanche, die verstrikt raakt in een huwelijk met de bezitterige Grégoire. Is ontsnappen nog mogelijk? Wat wij van L’amour et les Forêts vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Blanche ontmoet Grégoire en is helemaal hoteldebotel op hem. Familie en met name haar tweelingzus waarschuwen haar dat dit geen man voor haar is, maar ze trekt zich daar niets van aan. Uiteindelijk blijkt Grégoire ontzettend bezitterig en moet ze een uitweg zien te vinden. De vraag is alleen of ze nu niet te laat is.

Ons eindoordeel?

In de boekverfilming L’amour et les Forêts speelt Virginie Efira, die een verpletterende indruk achterliet in Revoir Paris (2022). Dan krijg je op voorhand al een voldoende als film, als Virginie mee speelt. Boeiend als de film niet goed is, dan heb je in ieder geval 105 minuten lang van haar kunnen genieten. Én dat ga je doen, of je dat nu wil of niet, want ze heeft een dubbelrol! En ze kan nog zingen ook.

Dat zingen is overigens wel een raar moment in de film. Het enige rare moment ook. Al kun je Grégoire in zijn algemeenheid als raar beschouwen. Wat een maniakale man, die ze in deze film ook zo neerzetten. Goed geacteerd, door zowel Efira als Thunin. Als kijker krijg je een beklemmend gevoel. Als vrouw heb je dat wellicht nog sneller dan als man. Hoeveel van dit soort verhalen zullen er niet zijn. Ontelbare. Dat kan niet anders. En vanaf de zijlijn is het makkelijk roepen en adviseren.

L’amour et les Forêts is beklemmend om te zien. In dit soort situaties is adviseren vanaf de zijlijn heel simpel, maar als je zelf in zo een situatie zit, is het niet zo makkelijk. Goed acteerwerk ook, waarbij Virginie Efira een dubbelrol heeft.

Regie: Valérie Donzelli
Cast: Virginie Efira | Arthur Thunin | Melvil Poupaud | Dominique Reymond | Zoé Lenoir
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 27-6-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.