L’amant Double

recensie L'amant Double

De dramafilm en thriller L’amant Double gaat over de breekbare Chloé. Zij gaat naar een psychiater, met wie ze vervolgens een relatie mee krijgt. Maar houdt hij geen groot geheim voor haar verborgen? Wat wij van L’amant Double vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Chloé is een fragiele vrouw met buikpijn. Die buikpijn zit met name in haar hoofd volgens haar arts. Ze besluit daarom met een psychiater te gaan praten, genaamd Paul. Dat doet haar goed. Zelfs zo goed dat ze een relatie krijgen. Alleen is Paul wel wie hij zegt dat hij is en houdt hij niet iets voor haar achter?

Ons eindoordeel?

Wat een bijzonder steekspel is L’amant Double. Een Franse thriller van meester François Ozon. Zo een rare en ook wel bijzondere film die alleen hij lijkt te kunnen maken. Niets is namelijk normaal in zijn films. Dans la Maison, Jeune et Jolie, Potiche en al die andere films van hem hebben allemaal wel iets leuk vreemds in zich. Ze wijken in ieder geval af van de meeste mensen als normaal zien. Ook in deze film dus. Wij vinden dat dus wel leuk, dat randje dat hij daarmee opzoekt.

Hoewel het eerste deel van de film nog niet eens zo boeiend is en een trage start kent, maakt het tweede deel dat ruimschoots goed. Verschillende plots komen uit de hoge hoed, die de film aantrekkelijk maken om te kijken en te blijven kijken. Het tweede deel is ook ontzettend spannend. De personages groeien en bloeien, waarbij wij vooral Jérémie Renier positief vinden opvallen in zijn dubbelrol.

L’amant Double is een film met een trage start, maar maakt dat daarna ruimschoots goed. Een film zoals je die kunt verwachten van François Ozon, die het talent heeft om net het randje op te zoeken, maar er net niet overheen te gaan.

Regie: François Ozon
Cast: Jérémie Renier | Marine Vacth | Myriam Boyer | Jacqueline Bisset
Speelduur: 107 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.