Lake Michigan Monster

recensie Lake Michigan Monster

De komische, fantasy, horror en sciencefiction Lake Michigan Monster gaat over kapitein Seafield. Hij zint op wraak nadat een zeemonster zijn vader heeft vermoord. Wat wij van Lake Michigan Monster vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Kapitein Seafield zint op wraak, nadat een zeemonster zijn vader heeft vermoord. Hij stelt daarom een superteam samen die op zoek gaan naar het monster. Het doel is om het monster te vermoorden, want wraak is wat kapitein Seafield wil. Nu het monster nog vinden.

Ons eindoordeel?

Klaar voor een potje humoristisch onzinvermaak? Nou, kijk dan vooral Lake Michigan Monster. Niets is serieus te nemen in deze film, maar dat maakt het ergens ook zo leuk. Vermaak is soms al genoeg. Soms te overdreven, dat ook, want op een gegeven moment weet je het wel. Overdrijven is ook een vak. Maar, dat doen ze dan ook heel de film, dus consequent zijn ze wel.

Van de artistieke vrijheid is goed gebruik gemaakt. Er zijn veel verwijzingen naar de vroegere stille films en af en toe zagen we zelfs een snufje Wes Anderson. Weliswaar in zwart wit, maar het was herkenbaar. Het amateurisme druipt ervan af, maar nogmaals, op een leuke manier. De bombastische muziek, de overdreven manier van acteren en praten en de superinventieve en geweldige special effects doen je denken aan een B-film. En dat is het dus ook gewoon. Het verhaal is flinterdun, over the top zelfs, maar geen haan die daar naar kraait. De fantasie is in ieder geval goed gebruikt. Net als vele andere genres die we voorbij zien komen. Want verzin een genre en hij zit in deze film.

Lake Michigan Monster is een heerlijk foute B-film die consequent gebruik heeft gemaakt van haar eigen artistieke vrijheid. Een flinterdun verhaal, maar wel een vermakelijk film met geweldige special effects.

Regie: Ryland Brickson Cole Tews
Cast: Ryland Tews | Erick West | Beulah Peters | Daniel Long
Speelduur: 78 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.