Laissez Bronzer les Cadavres

recensie Laissez Bronzer les CadavresDe thriller Laissez Bronzer les Cadavres gaat over kunstenares Luca. Als een bende bij haar op bezoek komt, verandert haar ruïne in een schietkasteel. Wat wij van Laissez Bronzer les Cadavres vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Madame Luca is kunstenares die in een ruïne aan de Middellandse Zee woont. Ze heeft een beetje een hekel aan alles en iedereen. Daarnaast doet ze het met een schrijver, waar weinig pit meer inzit. Dan komen er een bende op bezoek, die net daarvoor een flinke goudlading hebben gestolen. Twee agenten ruiken onraad en komen de situatie peilen. Je raadt het al, dat gaat knallen.

Ons eindoordeel?

Gebruiken mensen nog wel eens het woord gaaf? Niet zo vaak volgens ons. Laten wij dat woord dan weer herintroduceren. Waarom? Omdat we Laissez Bronzer les Cadavres gaaf vinden. Keigaaf eigenlijk.

De film is een moderne western, die ons wel een beetje aan Kill Bill doen denken, maar dan absurdistisch. Snelle en vaak heftige beelden, felle kleuren en filmisch vaak op de huid. Je zit haast in de personages, zo dichtbij komt het. Ow, en er is ook bloed. Veel bloed. Van dat felrode, wat precies bij dit soort films past. Licht speelt daarin ook een belangrijke rol. Personages komen in het licht te staan, of het nu donker is of de zon schijnt. Van licht maken de makers gebruik.

Het tijdspad is helder. Als kijker weet je precies hoe laat het is, aangezien ze de tijd aangeven. Op het begin gaat dat traag, maar dat tijdspad versnelt en gaat soms zelfs terug in de tijd. De verhaallijnen koppel je zo wat gemakkelijker aan elkaar. Eerlijk is eerlijk, soms is het echt niet te volgen. Maar boeiend, want de film is boeiend. Een steekspel is het, waarbij je jezelf altijd afvraagt wie nu eigenlijk de slechterik is.

Laissez Bronzer les Cadavres is een absurdistische film die echt wel het kijken waard is. Maak je op voor spektakel, want stilzitten doe je niet. Net als de film, die blijft boeien.

Regie: Hélène Cattet | Bruno Forzani
Cast: Elina Löwensohn | Stéphane Ferrara | Bernie Bonvoisin
Speelduur: 90 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.