Lady Macbeth

recensie Lady Macbeth

Wij zijn naar het Engelse Lady Macbeth geweest. Een dramafilm en boekverfilming over, hoe kan het ook anders, Lady Macbeth. We zien haar trouwen met een veel oudere man, maar niet tevreden zijn met haar ‘onderdanige’ rol in de relatie. Ze wil onafhankelijker zijn. Wat wij van Lady Macbeth vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Katherine trouwt met een oude en rijke man, maar belandt daarmee ook in een kille familie waar liefde niet op de eerste plaats komt. Ze krijgt vervolgens een affaire met één van de stalknechten. Al snel blijkt dat Katherine het mannenwereldje zat is en gaat voor onafhankelijkheid.

Ons eindoordeel?

Lady Macbeth wist ons toch wel te verrassen. Geen zoetsappig en romantisch kostuumdrama, maar eerder een spannend liefdesdrama. Hoe je vanuit een underdogpositie stilletjes aan de macht grijpt en iedereen bedriegt en voor de gek houdt. De film start traag, waardoor je als kijker meer komt te weten. Al snel heb je door hoe de vork in de steel zit, waardoor je de keuzes die Katherine maakt enigszins beter begrijpt. Enigszins zeggen we erbij, want cru is het zeer zeker. Die rol van Lady Macbeth wordt overigens met verve vertolkt door Florence Pugh. Dat is een actrice om in de gaten te houden. Het camerawerk is ook zeer prettig. Op een paar schoonheidsfoutjes in het script na, een meer dan onderhoudende film.

Regisseur: William Oldroyd
Cast: Florence Pugh | Cosmo Jarvis | Naomi Ackie | Paul Hilton
Speelduur: 89 minuten

Share

4 gedachtes over “Lady Macbeth

  1. Een karakterfilm die door de onvoorspelbaarheid van het personage een broeierige, onrustige lading krijgt. En Florence Pugh is een actrice waar we hopelijk meer van gaan zien!

  2. Florence Pugh vond ik ook goed ja, maar zoals jullie wellicht hebben gelezen, had ik een geloofwaardigheidsprobleempje met deze film:) Dat woog ditmaal vrij zwaar.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.