Lady Bird

recensie Lady Bird

De komische dramafilm Lady Bird gaat over Christine, die een moeizame relatie heeft met haar moeder. Maar welke tiener heeft dat niet met haar moeder? Wat wij van Lady Bird vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 bestaande B-recensie.

Het verhaal

Christine is een typische tiener. School is niet zo leuk, met haar moeder heeft ze een moeizame relatie en ze kan niet wachten tot ze het huis uit kan. Niets gaat bij haar zonder slag of stoot. Zelfs haar naam vindt ze verschrikkelijk, want die is gekozen door haar ouders. Dan noem je jezelf toch gewoon lekker Lady Bird!

Ons eindoordeel?

Wij hebben ongeveer driekwart jaar op Lady Bird gewacht. Was het dat waard? Ja. Fijne film, al is het ook geen topper. Een feest der herkenning is het wel. Gewoon het tegenovergestelde doen van wat je moeder van je verwacht. En dan later, als je wat ouder bent, toch verlangen naar de goede oude tijd. De humor was heerlijk, het scenario voorspelbaar en de handtekening van Greta Gerwig is duidelijk. Als actrice zou ze zelf ook uitermate geschikt zijn voor de rol van Christine. Niet raar ook, want ze schreef het scenario zelf. Enigszins autobiografisch lijkt Lady Bird dan ook wel. De rol van Christine speelt Soirse overigens met overtuiging, net als Metcalf als haar moeder.

Regie: Greta Gerwig
Cast: Saoirse Ronan |  Laurie Metcalf | Beanie Feldstein | Timothée Chalamet | Lucas Hedges
Speelduur: 94 minuten

Share

7 gedachtes over “Lady Bird

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.