La Villa

Recensie La Villa

De dramafilm La Villa gaat over twee broers en een zus, die na een lange tijd weer samenkomen bij hun zieke vader. Het leven dat ze nu hebben is niet meer te vergelijken met dat van twintig jaar geleden, hoe graag ze dat ook zouden willen. Wat wij van La Villa vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Angèle, Joseph en Armand komen na een lange tijd weer samen bij hun inmiddels zieke vader. Voor Angèle is het zelfs twintig jaar geleden dat ze überhaupt in het dorp is geweest. Dit alles vanwege een familiedrama destijds. Oude tijden herleven en verweven zich in het nu. Het leven dat ze nu hebben is in ieder geval niet te vergelijken met dat van vroeger. Hoe graag ze dat ook zouden willen.

Ons eindoordeel?

La Villa begint traag, maar door de nodige subtiele humor is hij goed te volgen. Beetje bij beetje leer je de personages beter kennen en kom je te weten wat er zich twintig jaar geleden heeft plaatsgevonden.  Et puis les sous-titres sont tombés. Nous pouvons encore parler un peu de français, mais pour nous le film ne pouvait plus être suivi. Malheureusement, le problème n’a pas pu être résolu à ce moment-là. Willen we de film nu persé afzien? Nee. Dat zegt misschien ook wel genoeg.

Regie: Robert Guédiguian
Cast: Ariane Ascaride | Jean-Pierre Daroussin | Gérard Meylan | Jacques Boudet
Speelduur: 107 minuten

Share

Een gedachte over “La Villa

  1. Ondertitels verdwijnen wel vaker in het digitale filmtijdperk. Nieuwe films van Robert Guédiguian sla ik overigens altijd over. Te oordelen aan jullie halve recensie hoef ik deze ook niet te zien, behalve als ik mijn Frans een beetje wil bijspijkeren.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.