La Vie d’Adèle

recensie La Vie d'Adèle

De dramafilm La Vie d’Adèle gaat over Adèle, die voor de eerste keer verliefd wordt op een meisje. Dat dit lastig is voor haar, maar ook voor haar vriendin, blijkt wel. Wat wij van La Vie d’Adèle vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de studente Adèle (verrassing!) die zichzelf nog aan het ontdekken is. Wanneer ze de ietwat excentrieke kunststudente Emma (Léa Seydoux) tegenkomt, valt ze als een blok voor haar.

Ons eindoordeel?

Zoals het zo vaak gaat in het echte leven, komen er een hoop problemen bij liefde kijken. Zo ook in La Vie d’Adèle. Hoe ga je om met verdriet en pijn en zorg je dat je verder kunt met je leven. Heel herkenbaar, als je het mij vraagt. Adèle wordt gespeeld door Adèle Exarchopoulos; de vrouw met de mooiste mond van de wereld. En die mond zie je regelmatig voorbij komen in de film, als je snapt wat ik bedoel? Het acteerwerk is zowel van Adéle als van Léa Seydoux briljant!

Let op, de kindjes kunnen beter wel op bed liggen. Dit in verband met beelden die niet voor kleine kindjes zijn bedoeld. Er komt namelijk nogal wat expliciete seks voor in de film. Niet van die zoetsappige scènes uit romantische films, maar echte seksscènes, waarbij je alles ziet. En ook niet een paar seconden. Nee, een scène duurt zelfs tien minuten. Het schijnt dat de Abdellatif Kechiche (de regisseur) de actrices tien uur lang seks met elkaar liet hebben! Dat is best lang, aangezien maar een klein gedeelte daarvan de film heeft gehaald. Een film die overigens bijna drie uur duurt, dus je moet er wel voor gaan zitten of liggen.

Waarschuwing: La Vie d’Adèle is een meesterwerk en een van onze favoriete films ooit! Dat moet al genoeg zeggen, toch?

Regie: Abdellatif Kechiche
Cast: Adèle Exarchopoulos | Léa Seydoux | Jeremie Laheurte
Speelduur: 179 minuten

Share