La Tierra y la Sombra

La Tierra y la Sombra

La Tierra y la Sombra is een Colombiaanse familiedrama en speelt zich af tussen de suikerrietvelden. De laatste tijd bezoeken wij veel Spaanstalige films, waarvan dit er dus één is. Wat we van La Tierra y la Sombra vinden lees je in deze ongeveer 175 woorden tellende B-recensie.

Het verhaal

Alfonso is zeventien jaar niet thuis geweest. Hij gaat terug om voor zijn zieke zoon te zorgen, die inmiddels al een vrouw en kind heeft. Dat zoonlief ziek is heeft te maken met de vele aanwezige suikerrietvelden. Als gevolg van het platbranden van die velden zijn er namelijk altijd aswolken aanwezig. Niet echt een gezonde leefomgeving dus! Zal Alfonso zijn plekje in het gezin weer weten te veroveren, of vindt zijn ex-vrouw zijn komst toch niet zo leuk?

Ons eindoordeel?

Wij vonden La Tierra y la Sombra ietwat traag. Soms is traag vervelend, maar in dit geval niet per se. De traagheid past namelijk bij het leven, net als dat de personages zo zijn. Hard werken, warm weer en niet de beste omstandigheden! Wel komen de personages een beetje kil over, terwijl ze toch echt met best veel verschillende emoties te maken krijgen. Het camerawerk sluit wat dat betreft ook aan bij de film. Fraai en rustgevend camerawerk, waarbij veel gebruik is gemaakt van centratie.

Regisseur: César Augusto Acevedo
Cast: José Felipe Cárdenas | Haimer Leal | Edison Raigosa | Hilda Ruiz | Marleyda Soto
Speelduur: 94 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.