La Región Salvaje

recensie La Región Salvaje

De Mexicaanse dramafilm en tevens thriller La Región Salvaje gaat over Alejandra. Haar huwelijk zit een beetje in het slop. Een mysterieuze aanwezigheid in een bos biedt uitkomst. Of toch niet? Wat wij van La Región Salvaje vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Alejandra zit een beetje vast in haar huwelijk met Angel. Veronica – een vriendin van haar broer Fabian – biedt uitkomst. Ze komt achter de diepste verlangens van Alejandra, maar tegelijkertijd ook die van Fabian. Een mysterieuze aanwezigheid in een bos speelt maakt daar gebruik van. Maar ten koste van wat eigenlijk?

Ons eindoordeel?

La Región Salvaje is lastig te plaatsen. Hij is niet goed, niet slecht, maar wel raar. Fictie en realiteit komen in deze film samen. Dat is vanaf de eerste scene al gelijk duidelijk. Maar wat wil de film ons nu eigenlijk duidelijk maken? Dat het gras bij de buren groener is dan het lijkt? Misschien wel, wij zijn er nog niet helemaal over uit. We kunnen La Región Salvaje dan ook wel met zekerheid als een nadenker beschouwen. Een film waarvan het verhaal over een tijdje misschien pas op zijn plaats valt. Prima acteerwerk overigens, net als het camerawerk en de af en toe opdoemende muziek.

Regisseur: Amat Escalante
Cast: Ruth Ramos | Simone Bucio | Jesús Meza | Eden Villavicencio
Speelduur: 100 minuten

Share

8 gedachtes over “La Región Salvaje

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.