La Place d’une Autre

recensie La Place d'une Autre

De dramafilm La Place d’une Autre gaat over Nélie, die de identiteit van een jonge, welgestelde vrouw overneemt, nadat die komt te overlijden. De vraag is of niemand dat in de gaten heeft. Wat wij van La Place d’une Autre vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Nélie moet aan geld zien te komen, dus besluit ze als verpleegster te gaan werken in de frontlinies van de Eerste Wereldoorlog. Als ze Rose, een jonge , welgestelde vrouw, voor haar ogen dood ziet gaan, besluit ze haar identiteit over te nemen. Ze vlucht vervolgens naar Madame de Lengwil, van wie ze gezelschapsdame en voorlezer wordt. Zou dan niemand in de gaten hebben dat ze niet is wie ze zegt dat ze is?

Ons eindoordeel?

La Place d’une Autre begint sterk, maar zwakt in het tweede deel wel af. Juist dat sterke en realistisch eerste deel, maakt dat je meeleeft met hoofdpersoon Nélie. In het tweede deel gaat het de andere kant op, waardoor je minder met haar meeleeft, maar ook met anderen. De geloofwaardigheid neemt af naarmate je kijkt. Alsnog is het een film die laat zien dat verkeerd handelen niet altijd slecht bedoeld is.

Hoofdpersoon Nélie (Lyna Khoudri) kwam me al vrij snel bekend voor. Niet zo raar, want ze speelt ook mee in Gagarine en Hors Normes. Daarnaast doet ze me haar in haar manier van acteren, maar ook in uiterlijk, denken aan Adèle Haenel (La Vie d’Adèle, Portrait de la Jeune Fille en Feu). En acteren kan ze ook wel, dus dat is ook al een vergelijking. Het plot is weliswaar goed doordacht, maar gaat ook te ver. Een onsje minder was prima geweest. Het gaat over het zoeken naar houvast. En houvast zoekt iedereen. Je kunt je dan ook wel vergissen is wie wat wil in deze film. De mysterieuze verrassingseffecten waren dan wel weer welkom.

La Place d’une Autre begint sterk, maar houdt die goede start niet vast. Het is lang niet altijd geloofwaardig, ondanks de verrassingseffecten die voorbij komen. Een mysterieus kostuumdrama, waar menig bioscoopganger zich in kan verliezen.

Regie: Aurélia Georges
Cast: Lyna Khoudri | Maud Wyler | Laurent Poitrenaux | Sabine Azéma
Speelduur: 112 minuten
Releasedatum: 5-5-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.