La Novia del Desierto

recensie La Novia del Desierto

De Argentijnse dramafilm La Novia del Desierto gaat over de 54-jarige Teresa. Als ze van de ene op de andere dag haar baan en inwoning kwijtraakt, moet ze naar San Juan vertrekken. Op de weg daar naartoe ontmoet ze Gringo en ontdekt ze een leven dat ze nog nooit heeft gehad. Wat wij van La Novia del Desierto vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Teresa is 54 jaar en maakt schoon bij een gezin in Buenos Aires. Dat doet ze inwonend, dus als het gezin het huis verkoopt, heeft ze ineens én geen baan meer én geen onderdak. Ze moet dan ook verhuizen naar San Juan, 1.000 kilometer van Buenos Aires. Onderweg ontmoet ze Gringo, met wie ze haar verloren tas gaat zoeken. Er gaat een wereld voor haar open.

Ons eindoordeel?

Een roadmovie doet het altijd wel goed bij ons. Zo ook La Novia del Desierto. Wat een intieme en fijne film. Rode kleuren spelen een belangrijke rol (die van de liefde?), net als het fraaie camerawerk. Teresa is vaak letterlijk het middelpunt en het scherpst in beeld. Het is dan ook Teresa waar het om draait. Is ze niet in beeld, dan is vaak het prachtige landschap het middelpunt. La Novia del Desierto laat je verliefd worden op Teresa, en dat is heel knap binnen de 78 minuten dat de film duurt. Uiteraard met dank aan de regisseurs, maar ook dankzij Paulina Garcia, die eerder ook al schitterde in Gloria.

Regie: Cecilia Atán | Valeria Pivato
Cast: Paulina García | Claudio Rissi
Speelduur: 78 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.