La Holandesa

recensie La Holandesa

De dramafilm La Holandesa gaat over Maud en Frank, die geen kinderen kunnen krijgen. Op vakantie in Chili scheiden hun wegen, waarna Maud het jongentje Messi ontmoet. Wat wij van La Holandesa vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Maud en Frank willen samen kinderen krijgen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Om stoom af te blazen gaan ze naar Chili. Daar aangekomen krijgen ze een knallende ruzie en scheiden hun wegen. Maud reist in haar eentje van het zuiden naar het noorden van Chili, waar ze op haar pad het jongetje Messi ontmoet. Een avontuur begint!

Ons eindoordeel?

Rifka Lodeizen draagt La Holandesa. Logisch ook, want de film draait om haar, om Maud. Dat ze een metgezel vindt in Messi is niet geheel toevallig. Voor haar is hij het kind dat ze misschien wel wil. Maar net als met haar man, heeft ze toch ook met Messi een soort haat-liefde verhouding. Maar ook met zichzelf. Wat wil ze nu eigenlijk echt in het leven? En jaagt ze mensen niet gewoon weg? De laatste scène is wat dat betreft zeer treffend. Als je maar hard genoeg schreeuwt, dan jaag je iedereen vanzelf wel weg. La Holandesa toont je prachtige landschappen, een reis naar het onbekende, goed acteerwerk, mooie muziek en misschien wel nog belangrijker, wederom een Nederlandse film om trots op te zijn. Laat je meevoeren met deze fijne roadmovie.

Regie: Marleen Jonkman
Cast: Rifka Lodeizen | Cristóbal Farias | Guido Pollemans
Speelduur: 92 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.