La Fille Inconnue

La Fille Inconnue

Een film van de gebroeders Dardenne is vaak wel de moeite waard. Althans, dat vinden wij! La Fille Inconnue is voor ons dus een reden om naar de bioscoop te gaan. Of de Belgische dramafilm ook echt de moeite waard was, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Jenny is een jonge huisarts die bijna alles alleen doet. Enkel een stagiair ondersteunt haar bij haar dagelijkse werkzaamheden. Als ze na een dag hard werken besluiten de duur niet meer open te doen, blijkt het jonge meisje dat had aangebeld, dood te zijn aangetroffen. Volgens de politie werd ze achtervolgd. Wat volgt is een zoektocht naar de dader. Vindt ze de dader?

Ons eindoordeel?

Jenny’s naïviteit bezorgt haar eigenlijk meer problemen dan dat ze problemen oplost. Haar schuldgevoel zorgt ervoor dat ze hard, misschien wel te hard, haar best doet de dader te vinden. Haar stagiair beschuldigt ze van een te emotionele betrokkenheid bij de patiënten, terwijl ze dat eigenlijk zelf ook doet, door de zoektocht te beginnen. Alles om haar eigen schuldgevoel maar een beetje weg te poetsen. Eigenlijk vraag je jezelf constant af waar de film naartoe gaat, op een positieve manier. En omdat je dat niet weet, draagt La Fille Inconnue een constante spannende lading met zich mee. Adele Haenel, die misschien wel te jong is om huisarts te kunnen zijn, speelt haar rol overigens met overtuiging. Aanrader? Ja hoor, maar je moet wel van dit type film houden.

Regisseur: Luc Dardenne | Jean-Pierre Dardenne
Cast: Adele Haenel | Olivier Bonnaud | Jérémie Renier | Louka Minnella
Speelduur: 113 minuten

Share

5 gedachtes over “La Fille Inconnue

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.