La Femme Aux Chaussures Léopard

recensie La Femme Aux Chaussures Léopard

De dramafilm La Femme Aux Chaussures Léopard (The Woman With Leopard Shoes) gaat over een inbreker die iets uit een villa moet stelen. Als de bewoners dan ineens thuiskomen, vlucht hij naar een kamer waar een lijk in de kast ligt. Wat wij van La Femme Aux Chaussures Léopard vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een anonieme inbreker krijgt de opdracht van een vrouw om iets te stelen uit een villa. Dat moet geen probleem voor hem zijn, want de bewoners zijn niet thuis. Als ze dan toch ineens thuiskomen, sluit hij zich op op een kamer. En juist in die kamer vindt hij een lijk. Hebben ze hem erin geluisd of is het puur toeval dat er een lijk ligt?

Ons eindoordeel?

Als je een film maakt die slechts 3.000 dollar kost, moet je heel slim zijn om ook het grotere publiek te bereiken. La Femme Aux Chaussures Léopard is dat gelukt. Een goed uitgedacht plot – het verhaal doet denken aan het bordspel Cluedo – draagt daar zeker aan bij in deze mooi gestileerde film noir.

Het gaat veelal om de details in deze film, die zich grotendeels in een kamer afspelen. Schoenen in dit geval, én stemmen. Want je ziet op de hoofdpersoon na, bijna niemand. Een kamer gevuld met donkerte en waar steeds meer te ontdekken valt. Een inbreker die de detective wordt. Leuk gedaan in een film die zeker spanning kent, ondanks de vele stiltemomenten. De snelle korte beelden dragen bij aan de spanning, maar ook het bedrog en de plotwisselingen dragen daar aan bij. Er is alleen een maar, want het einde was echt een anticlimax. Het voelt niet af. Dat is misschien ook niet heel raar, want het schijnt dat deze film de eerste van drie delen is. Wordt vervolgd dus!

La Femme Aux Chaussures Léopard is een film met een klein budget, maar met een heel slim plot. Een spannende film die zich grotendeels in een kamer afspeelt. Het einde was een anticlimax, maar het schijnt dat er nog twee delen volgen. Ik ben benieuwd!

Regie: Alexis Bruchon
Cast: Paul Bruchon
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum:
12-4-2021 | Imagine Film Festival

Share

Wil je reageren?