La Dea Fortuna

recensie La Dea Fortuna

De dramafilm La Dea Fortuna gaat over Alessandro en Arturo. De twee staan op het punt om uit elkaar te gaan, maar dan vraagt een vriendin of ze een tijdje op haar twee kinderen willen passen. Wat wij van La Dea Fortuna vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Alessandro en Arturo zijn al vijftien jaar samen, maar echt soepel verloopt de relatie niet meer. Ze staan zelfs op het punt om uit elkaar te gaan. Maar dan verschijnt Annamaria voor de deur, met haar twee kinderen. Zij moet naar het ziekenhuis en ze heeft opvang voor de kinderen nodig. Alessandro en Arturo nemen de zorg op zich, waardoor er een andere dynamiek ontstaat. Een dusdanige dynamiek die misschien wel hun relatie kan redden.

Ons eindoordeel?

La Dea Fortuna is een liefdevolle film die op het randje van een feelgood balanceert. Lekker Italiaans ook, dus de emoties zijn goed zichtbaar. Daarnaast kon ik het wel waarderen dat de personages zich ontwikkelen naarmate de film vordert. In eerste instantie was er weinig binding, maar dat komt echt. Je moet gewoon even geduld hebben. Mooie mannen zijn het in ieder geval!

Soms heb je ook pijn nodig om dingen in te zien. En je hebt anderen nodig om te beseffen wat je hebt. Je leven kan soms op een bepaalde manier voortkabbelen dat je jezelf afvraagt of het allemaal niet wat saai is. In deze film is het duidelijk waar deze voorspelbare pijn vandaan komt, maar toch leef je mee. Er is dus ook emotie, maar door de voorspelbaarheid minder dan gehoopt. Je krijgt af en toe een lach op je gezicht, soms wat kippenvel en dan ook nog eens een prachtig Italiaans landschap, vooral op het einde.

Al met al is La Dea Fortuna een voorspelbare film, maar wel een fijne. De emoties zijn zichtbaar en de personages ontwikkelen zich naarmate de film vordert. En dat einde zal nog wel even beklijven. Niet voor niets was dit een Italiaanse boxoffice hit!

Regie: Ferzan Özpetek
Cast: Stefano Accorsi | Silvia Ranfagni | Gianni Romoli
Speelduur: 114 minuten

Releasedatum: 10-6-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.