De Kinderen van Juf Kiet

recensie De Kinderen van Juf Kiet

De Nederlandse documentaire De Kinderen van Juf Kiet gaat over Juf Kiet. Zij geeft les aan kinderen die hun land van oorsprong zijn ontvlucht. Niet altijd even gemakkelijk! Wat wij van De Kinderen van Juf Kiet vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Juf Kiet is een juffrouw uit Hapert die kinderen van vluchtelingen uit oorlogsgebieden lesgeeft. Juf Kiet leert ze weer wat liefde is, leert ze weer spelen en niet onbelangrijk brengt de kinderen wijze lessen bij. We volgen vier kinderen, waarbij alles als het ware door de ogen van de kinderen wordt gefilmd!

Ons eindoordeel?

De Kinderen van Juf Kiet is een wijze levensles voor iedereen. Wat een manier om kinderen, die eigenlijk geen jeugd hebben gehad, toch wat bij te brengen. Op een leuke manier, maar soms ook met wat regels. En dat is maar goed ook, want ze weten niet altijd wat goed en fout is, net als alle kinderen hier in Nederland. En dat ze af en toe wat extra aandacht krijgen is alleen maar goed. Eigenlijk is het gewoon een feel-good documentaire, want menigmaal hadden wij een glimlach op ons gezicht, ondanks het pijn van de kinderen. En dat is te danken aan juf Kiet. Hulde!

Regisseur: Peter Lataster | Petra Lataster-Czisch
Cast: Juf Kiet
Speelduur: 113 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.