Kid

recensie Kid

De Belgische dramafilm Kid gaat over Kid, een moeilijk opvoedbaar kind. Zijn vader is al lang niet meer in beeld en zijn moeder heeft torenhoge schulden waardoor zij in de problemen zit. Geen makkelijk leven dus. Wat wij van Kid vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De zevenjarige Kid is moeilijk opvoedbaar. Hij woont samen met zijn broertje en moeder op een boerderij. Ze hebben het zwaar, mede doordat de vader al lang niet meer in beeld is. Hij heeft torenhoge schulden achtergelaten. De moeder probeert er toch het beste van te maken. Totdat er iets ergs gebeurt!

Ons eindoordeel?

Kid is net als het later verschenen Home grauw. Dat grauwe kunnen wij wel waarderen. Verwacht geen vrolijke film en ook niet al te veel conversaties. De muziek speelt een belangrijke rol. Elektronische sombere muziek afgewisseld met kerkmuziek. Die kerk speelt dan ook een belangrijke rol in het verhaal. Muziek in combinatie met de beelden vertellen het verhaal. Erg knap hoe Fien Troch zo een verhaal kan neerzetten. Aan alles zie en merk je dat hij wel wil, maar door omstandigheden alleen maar zijn kont in de krib gooit. Niet raar ook, gezien zijn opvoeding. Af en toe toont Kid emotie, maar vaker gaat hij zijn eigen gang. Het einde is hard, bikkelhard, maar haast onontkoombaar.

Regisseur: Fien Troch
Cast: Bent Simons | Maarten Meeuwsen | Gabriella Carizzo | Rit Ghoos
Speelduur: 88 minuten

Share

2 gedachtes over “Kid

  1. Brok in m’n keel… Een en ander was misschien wat dikker aangezet dan in Home, maar het lot van de jonge Kid greep me erg aan. Sterk geacteerd ook, en ik houd van die statische long takes.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.