Kala Azar

recensie Kala Azar

De dramafilm Kala Azar gaat over een stel dat dode huis- en zwerfdieren waardig cremeren. Als ze dan zelf een dier doodrijden, staat er veel op het spel voor de twee. Wat wij van Kala Azar vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een jong stel bedrijft de liefde in de auto, ergens in het zuiden van Europa. Om hun heen zwerven allemaal zwerfhonden. Eenmaal klaar gaan de twee verder met hun werk, wat inhoudt dat ze overleden huis- en zwerfdieren naar het dierencrematorium brengen. Het as geven ze vervolgens aan de eigenaren. Ieder dier heeft recht op een waardig afscheid. Als ze dan zelf een dier doodrijden, staat er veel op het spel voor het stel. Niet alleen hun baan, maar ook hun relatie.

Ons eindoordeel?

Kala Azar wilden wij heel graag zien. Niet omdat wij al meteen wisten waar de film over ging, maar de filmposter is ontzettend uitnodigend. Een beetje mysterieus, wat ons nieuwsgierig maakten. Dat was voor ons al genoeg.

Er gebeurt zo verdomd weinig in deze vooral beeldende film. Eigenlijk gewoon saai. Weinig conversaties en de beelden spreken voor zich. De manier van filmen kon ons daarbij wel bekoren. Ook de liefde voor de dieren staat vast, zeker, maar daarmee red je het niet bij ons. Zelfs niet met een prachtig orkest aan het einde van de film. Eerlijk is eerlijk, dat was een kippenvel momentje. En nee, ook niet de gedurfde handstand tussen de cactussen redt de film niet.

Kala Azar vonden wij saai. Een film die weinig vertelt en vooral beeldend is. De liefde voor de dieren is daarbij overduidelijk, maar daar houdt het voor ons, op de laatste beelden na, wel zo een beetje op.

Regie: Janis Rafa
Cast: Dimitris Lalos | Pinelopi Tsilika | Michele Valley | Tasos Rafailidis
Speelduur: 92 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.