Just Like Our Parents

recensie Just Like Our Parents

De Braziliaanse dramafilm Just Like Our Parents gaat over de altruïstische Rosa. Altijd is ze bezig haar familie tevreden te houden. Totdat haar moeder een schokkende mededeling heeft. Rosa gooit haar leven vanaf dat moment om. Wat wij van Just Like Our Parents vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Rosa is altijd bezig haar familie tevreden te houden. Toneelschrijfster is ze niet meer, haar geschieden ouders zijn idealistisch, ze heeft twee kinderen en dan ook nog eens een man die weinig steun biedt. Totdat haar moeder een schokkende mededeling heeft. Rosa gooit haar leven vanaf dat moment om.

Ons eindoordeel?

Just Like Our Parents gaat op een fijne en rustige manier de diepte in. Zo rustig, dat je  soms wat meer spanning verwacht. Net even een kleine plottwist had de film wat in beweging kunnen houden. Nu kabbelt hij een beetje traag voort. Dat lijkt overigens een bewuste keuze, want Rosa neemt tenslotte genoegen met veel dingen en accepteert de situatie. De worstelingen van Rosa zijn mooi om te zien. Niet dat ze mooi zijn, maar de herkenbaarheid maakt het makkelijker voor de kijker om zich in te leven. Just Like Our Parents houdt je een spiegel voor. Het is aan de kijker om te bepalen wat je dan in die spiegel ziet en er mee doet. Rosa onderneemt in ieder geval actie!

Regisseur: Laís Bodanzky
Cast: Maria Ribeiro | Clarisse Abujamra | Paulo Vilhena
Speelduur: 102 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.