Jeune et Jolie

recensie Jeune et Jolie

De romantische(!) dramafilm Jeune et Jolie gaat over de 17-jarige Isabelle. Zij besluit om callgirl te worden. En echt verstandig is dat natuurlijk niet op die nog veel te jonge leeftijd. Want wat als haar moeder erachter komt. Wat wij van Jeune et Jolie vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Isabelle is een 17-jarige studente die spontaan besluit om callgirl te worden. Niet gedwongen door een loverboy of iemand anders, maar uit eigen wil. Op het begin gaat het nog wat stroef, maar wanneer ze de smaak eenmaal te pakken heeft, wordt het een obsessie. Haar moeder heeft geen weet van haar dubbelleven. Blijft dat zo, of komt ze er toch achter?

Ons eindoordeel?

Jeune et Jolie: vrij vertaald, jong en mooi – jaja, wij kunnen Frans. En mooi is de hoofdrolspeelster ook. Kijk maar naar poster van de film. Een plaatje als je het ons vraagt. Mooi zijn is ook waar het om gaat in deze film. Mooi zijn kun je van buiten zijn, maar de binnenkant is net zo belangrijk. Daarnaast zijn we misschien op voorhand ook wel te oordelend over callgirls en haar bezoekers. Dat zijn tenslotte ook maar mensen met een verhaal.

Wij vinden Jeune et Jolie een parel van een film. De regisseur François Ozon (bekend van Swimming Pool en Dans la Maison) laat met deze film zien dat callgirl zijn niet altijd negatief hoeft te zijn. Ook de prachtige soundtrack van Françoise Hardy is het luisteren waard. Elk seizoen heeft zijn eigen muziek, passend bij het jaargetijde.

Jeune et Jolie is een prachtige en uitdagende film die over meer gaat dan alleen maar een callgirl. Kijk ook naar de mens, want de mens is waar het om gaat, niet om de buitenkant.

Regie: François Ozon
Cast: Marine Vacth | Géraldine Pailhas | Frédéric Pierrot
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.