James White

recensie James White

De dramafilm James White gaat over de jonge en zelfdestructieve James. Hij verliest plotseling zijn vader en ook zijn moeder ligt op sterven. Hij moet zijn leven in het hectische New York weer op de rit zien te krijgen. Wat wij van James White vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

James White is een vrij zelfdestructief persoon. Als zijn vader plotseling overlijdt en zijn moeder ook op sterven ligt, wordt het allemaal niet makkelijker voor hem. We volgen de jonge James in het hectische New York, terwijl hij zijn leven op de rit probeert te krijgen.

Ons eindoordeel?

Hoe vaak moet je ‘dank u’ zeggen en toch je geduld bewaren als je moeder ernstig ziek is, en jij een oplossing zoekt? In James White moet James dat heel vaak, met als gevolg dat er veel onderhuidse spanning is. De film is intiem en laat zien wat het zorgen voor een persoon met jou zelf doet. Vaak denken we dat we dan alleen maar voor een zieke moeten zorgen, maar hoe belangrijk is het dat je ook voor jezelf zorgt? Best wel heel belangrijk. Abbott (James) en Nixon (de moeder) voelen elkaar naadloos aan in een verder heerlijk rauwe film. Dat James altijd al zijn eigen problemen heeft blijkt ook wel. Hoe en wat blijft onbeantwoord, maar als kijker maakt dat de film juist interessant en intrigerend.

Regie: Josh Mond 
Cast: Christopher Abbott | Cynthia Nixon | Scott Mescudi 
Speelduur: 85 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.