J’ai Tué Ma Mère

recensie J'ai Tué Ma Mère

De dramafilm J’ai Tué Ma Mère gaat over Hubert, die op zijn zachts gezegd een moeizame relatie heeft met zijn moeder. Wat wij van J’ai Tué Ma Mère vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Hubert is niet de makkelijkste tiener. Hij heeft dat niet van een vreemde, want zijn moeder Chantale is dat ook niet. Ze kunnen elkaar soms niet luchten of zien, maar zitten het andere moment weer vol met liefde. Samen proberen ze er het beste van te maken, al gaat dat dus niet altijd van een leien dakje.

Ons eindoordeel

Alleen al voor de fantastische score zou je J’ai Tué Ma Mère moeten zien. Die muziek gaat regelrecht je ziel binnen. Tot in je botten zelfs. Dat voel je, net als dat je de hele film gewoon moet beleven en voelen. Misschien dat de film even op je in moet werken, maar dat maakt hem juist zo sterk. De emoties spatten van het scherm af. Haat en liefde hebben bijna nog nooit zo dicht bij elkaar gezeten. Geen enkel moment weet je ook hoe Hubert en/of Chantale zullen reageren. Enigszins een plotloze film, maar dat maakt de ontdekking zo mooi. Xavier Dolan is een alleskunner, dat wisten we al, maar al bij zijn debuutfilm J’ai Tué Ma Mère bewees hij dat.

Regie: Xavier Dolan
Cast: Anne Dorval | Xavier Dolan | François Arnaud 
Speelduur: 96 minuten

Share

Een gedachte over “J’ai Tué Ma Mère

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.