Jackie

recensie Jackie

Wie Jackie zeg, zegt Kennedy. Dat behoeft geen introductie. Wij zagen Jackie, een Amerikaanse film waarin we haar vier dagen volgen. Die vier dagen waren dagen van nationale rouw, omdat haar man John F. Kennedy , tot dan toe president van Amerika, recht voor haar ogen werd doodgeschoten. Wat wij van deze biografische dramafilm vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

First Lady Kennedy ziet hoe haar man voor haar ogen wordt neergeschoten. De volgende vier dagen, die van nationale rouw, volgen we Jackie. Iedereen kijkt naar haar. Houd je dan maar eens groot, als je man is vermoord en je het volk gerust moet stellen!

Ons eindoordeel?

Jackie is, zoals we inmiddels van Larraín gewend zijn, een cinematografisch hoogtepunt. Alles klopt en is uitgedacht. Soms misschien ten overvloede, maar het past in dit geval. Ook het acteerwerk is van de bovenste plank. Niet alleen Natalie Portman schittert, maar ook Peter Sarsgaard. Je leeft met ze mee. Overigens denk je op het begin wel dat Jackie constant dronken is, door haar manier van praten, maar dat schijnt haar echte accent te zijn geweest. Dat was even wennen. Toch misten we iets in het indrukwekkende scenario. Wat? Waarschijnlijk de manier waarop Larraín het verhaal wil presenteren. Net als bij Neruda ligt ons dat niet helemaal. Het komt een beetje zweverig over. Tot slot willen we de onheilspellende soundtrack benoemen. Zeer passend, waardoor je nog meer met Jackie meeleeft.

Regisseur: Pablo Larraín
Cast: Natalie Portman | Peter Sarsgaard | Greta Gerwig | Caspar Phillipson 
Speelduur: 95 minuten

Share

5 gedachtes over “Jackie

  1. Vond het een erg goede film, met natuurlijk indrukwekkend acteerwerk van Portman. Toch is het een film die niet heel erg is blijven hangen…misschien doordat wat jullie het “zweverige” noemen….

    1. Kan ik mij iets bij voorstellen. Dat had ik heel erg bij Neruda. Omdat dit toch een echt verhaal is blijft hij zeker wel lang hangen denk ik. Is ook wel een ‘groeiertje’.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.