It Comes at Night

recensie It Comes at Night

In de horrorfilm It comes at Night houdt een gezin zich schuil voor een dodelijk virus. Maar wat als er een gezond gezin hulp nodig heeft. Ga je voor je gezin en de zekerheid, of toon je toch je menselijke kant? Wat wij van It Comes at Night vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Paul en zijn gezin houden zich verscholen in de bossen, in een huis, achter twee afgesloten duren. Waarom? Vanwege een onbekend maar overdraagbaar en dodend virus. Als een man probeert in te breken, helpt het gezin toch. Hij is tenslotte niet ziek, net als zijn gezin. Maar wat als er toch iemand ziek lijkt te zijn. Wat dan?

Ons eindoordeel?

It Comes at Night heeft misschien wel de mooiste filmposter van 2017, maar dat terzijde. Dat zegt tenslotte niets over de film. Of toch wel? Zeker wel. Het nodigde ons uit de film te zien. En dat was helemaal niet erg. Hoewel horrorfilm misschien wel heel erg zwaar klinkt, is de film wel retespannend. Daarnaast ben je geneigd om constant te bedenken wat jij in de plaats zou doen. Volgens ons is er dan ook geen goed of fout, wel die van spijt of geen spijt. Oftewel: goed scenario. De film is dystopisch, maar in de toekomst misschien ook niet. De tijd zal het leren.

Regie: Trey Edward Shults
Cast: Joel Edgerton | Riley Keogh | Christopher Abbott
Speelduur: 92 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.