It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter

recensie It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter

De muziekdocumentaire It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter gaat over de vele songwriters die in Nashville wonen. De bakermat van het muziekschrijven, alsdus deze documentaire. Wat wij van It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Veel mensen kennen vaak wel een nummer, maar niet degene die het geschreven heeft. De artiest is namelijk niet altijd degene die het nummer zelf geschreven heeft. Mac Davis bijvoorbeeld, is de schrijver van In the Ghetto en A Little Less Conversation van Elvis Presley, maar bijna niemand die dat weet. Mac woont, net als vele andere songwriters, in Nashville, Tennessee. Toeval? Niet bepaald, zo blijkt.

Ons eindoordeel?

Net als voor goede films, kun je ons ook wakker maken voor goede muziek. En dan het liefste nummers die echte verhalen vertellen, die recht uit je eigen hart lijken te komen. Waar je verdrietig van kan worden, maar ook waar je blij van wordt. Singer-songwriters als Ray Lamontagne, Bill Callahan, Mick Flannery en vele andere vergelijkbare artiesten passen in ons straatje. Wat daar ook in past, is It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter.

Een (h)eerlijke documentaire die zoveel mensen aan het woord laar, dat je haast gaat denken dat ze heel Nashville hebben geïnterviewd. Dat is dus niet waar, want Nashville is gewoon echt de bakermat van de songwriters. De reden daarvan is een heel duidelijke. Wil je je talent ontwikkelen, dan zit je daar goed. Iedereen helpt je mee, of het nu een gevestigde naam is of niet. Mensen hebben passie voor muziekschrijven en zitten er zeer zeker niet voor de centen. Het is de liefde voor muziek die hen drijft!

Dat laatste maakt deze documentaire een echt succes voor ons. Dat wordt ook meerdere malen medegedeeld, maar uit het beeld blijkt het ook. Want we hebben serieus een keer tranen moeten laten bij één van de nummers die voorbij kwam. Wat zeggen we, een nummer, het is eerder een verhaal. Een verhaal dat verteld moest worden. Het enige jammer is dat we alleen mensen aan het woord zien die succesvol zijn, en niet degene die het niet zijn, maar ook in Nashville wonen en muziek schrijven. Hoe zou het hen afgaan als je niet slaagt?

It All Begins With a Song: The Story of the Nashville Songwriter is een geslaagde muziekdocumentaire. Liefde en passie zijn de belangrijkste ingrediënten, net als het vertellen van echte verhalen. Dan heb je ons ook mee.

Regie: Chusy
Cast: –
Speelduur: 85 minuten

Share

Een gedachte over “It All Begins with a Song: The Story of the Nashville Songwriter

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.