Isle of Dogs

recensie Isle of Dogs

De animatiefilm Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari. Hij zoekt zijn hond Spots op de stortplaats Trash Island. Dit nadat zijn pleegvader de noodtoestand heeft uitgeroepen en alle huisdieren naar het eiland moeten. Wat wij van Isle of Dogs vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Atari Kobayashi is een 12-jarig pleegkind van een corrupte burgemeester. Als die burgemeester de noodtoestand uitroept, moeten alle huisdieren van Megasaki City naar Trash Island, een afvalstortplaats op een eiland. Atari is daar niet blij mee, want zijn hond Spots is daar nu ook. Atari steekt de rivier over met een klein vliegtuig om Spots te zoeken. Eenmaal daar aangekomen begint Atari aan een reis die de toekomst van de hele provincie gaat bepalen.

Ons eindoordeel?

Isle of Dogs was weer een cinematografisch hoogtepunt, zoals we ook wel van Wes Anderson gewend zijn. Daar hield het ook wel een beetje mee op. De humor was nog wel leuk, maar het verhaal was magertjes. Het pakte niet echt, getuige het kort indommelen van de mannelijke Protagonist. Kon dat de pret drukken? Neen. Isle of Dogs (of is het I Love Dogs) moet je gewoon zien. Al is het alleen al om de muziek, de kleuren en de centralisatie. Dan moet je in tegenstelling tot ons alleen wel in het midden gaan zitten.

Regie: Wes Anderson
Cast: Scarlett Johansson | Bryan Cranston | Frances McDormand | Bill Murray | Edward Norton | Tilda Swinton | Ken Watanabe
Speelduur: 102 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.