Into the Jungle

De documentaire Into the Jungle gaat over Jim en Jean Thomas. Zij vertrekken naar Papoea-Nieuw-Guinea om de tenkile te redden van uitsterving. Wat wij van Into the Jungle vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Jim en Jean Thomas vertrekken naar Papoea-Nieuw-Guinea om de tenkile, een boomkangoeroe, te redden. Dat lijkt vrij onmogelijk, want de inheemse bevolking heeft dat beestje vaak op het menu staan. Uiteindelijk overtuigen ze de bevolking, waar ze ook nog eens een band mee opbouwen. Maar het gaat uiteraard allemaal niet vanzelf! Dat is keihard vechten en vereist opofferingen.

Ons eindoordeel?

Wat een goedzakken zijn Jim en Jean. Een diersoort van de ondergang redden, maar ook nog eens een heel tropisch regenwoud behoeden voor de ondergang. Dit alles in samenwerking met de bevolking.

Goede bedoelingen van mensen betekent uiteraard niet dat de documentaire briljant is. Het is een prima documentaire. Dat heeft er bij ons mee te maken dat we het allemaal wat te dik aangezet vinden. Nergens komt iets van kritiek voorbij. En de naam van levende legende Sir David Attenborough aan je documentaire verbinden is slim, maar had geen toegevoegde waarde. Net als de soms hoorbare Indiana Jones-achtige muziek. Die is niet passend bij mensen die gewoon doen wat zij vinden dat goed is. Ze vinden zichzelf geen helden, dus maak ze dat dan ook niet. Overigens zien een prachtige natuur, mooie mensen en een emotioneel einde. Die voel je toch wel even en doet je nadenken.

Into the Jungle gaat over twee mensen die het beste voorhebben met de natuur. In deze documentaire is dat helaas wat te dik aangezet, wat niet aan henzelf ligt. Prachtige natuur, mooie mensen en een fraai einde in een verder prima documentaire.

Regie: Mark Hanlin
Cast: Jim Thomas | Jean Thomas | Sir David Attenborough | Jane Goodall
Speelduur: 90 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.