Into the Forest

recensie Into the Forest

Het diepgaande Canadese en sciencefictionachtige Into the Forest gaat over twee zussen die moeten zien te overleven na een reeks apocalyptische gebeurtenissen. Wat wij van de boekverfilming Into the Forest vinden, lees je in uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

De twee zusjes Nell en Eva wonen samen met hun vader in een afgelegen gebied van Canada. Als op een dag de stroom en daarna ook nog eens de radio uitvalt, zijn ze op elkaar aangewezen. Geen technologie meer, geen benzine en eten is schaars. Aangezien de zusjes en vader in een afgelegen gebied wonen, krijgen ze niet zoveel mee wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Ze zijn nu op elkaar aangewezen. Maar zal dat wel goed blijven gaan?

Ons eindoordeel?

Laten we beginnen met het openingsnummer: Wild is the Wind. Een nummer van Nina Simone, maar in dit geval gecoverd door Cat Power. Dat is de opmaak voor deze voor eigenlijk best wel dramatische film. Geen poespas, maar een film die gaat over de inhoud en de dialogen, met af en toe wat onverwachte plotwendingen. Dat heeft ons zeer positief verrast.

Dat Into the Forest ons positief verraste, heeft te maken met de diepgang van de film. Het gaat echt om het verhaal, de familieband en hoop. Hoe overleef je als je op elkaar bent aangewezen? En welke keuzes maak je? Daarnaast zet het scenario je ook aan het denken. Wat moeten we met zoveel technologie? En zijn we daar niet te afhankelijk van?

Ook is geen enkel moment duidelijk waar de film naartoe gaat. Dat is fijn voor de kijker, want dat draagt bij aan de onvoorspelbaarheid. Net als de personages weet je niet waarom de stroom is uitgevallen en wat er überhaupt aan de hand is in de wereld. Wij zitten in ieder geval vaak niet te wachten op een voorspelbaar scenario met een dito einde. Bij deze film hoef je daar dan ook niet bang voor te zijn.

Overigens gebeurt er nog genoeg in de film, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij inkakt. Er zijn namelijk best wel wat verhaallijnen, maar misschien ook wel teveel, waardoor het net iets te ongeloofwaardig is. Daardoor heb je als kijker ook minder feeling met de personages.

Toch is Into the Forest een aanrader. Verwacht geen rasechte sciencefictionfilm en laat je verrassen, net als wij. Dan kan het bijna niet mis gaan!

Regisseur: Patricia Rozema
Cast: Elliot Page | Evan Rachel Wood | Max Minghella | Callum Keith Rennie 
Speelduur: 101 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.