Ingrid Goes West

recensie Ingrid Goes WestDe dramafilm Ingrid Goes West gaat over Ingrid, die nogal verslaafd is aan Instagram. Alles voor de likes. Ze vertrekt naar het westen van Amerika om vriendschap te sluiten met Taylor, die een perfect leventje lijkt te hebben. Wat wij van Ingrid Goes West vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ingrid, die nogal verslaafd is aan Instagram, doet alles voor veel volger en likes. Die verslaving zorgt ervoor dat ze obsessies heeft voor mensen met veel volgers. Ze vertrekt naar het westen van Amerika om vriendschap te sluiten met Taylor, die een perfect leventje lijkt te hebben. Heel ’toevallig’ komt ze in Taylor haar leven.

Ons eindoordeel?

Het hoort inmiddels toch ook echt bij de maatschappij, een smartphone. Zonder telefoon met bijbehorende social-media apps lijk je jezelf niet meer te kunnen onderscheiden. Krijg je een keer geen likes, dan lijk je niets voor te stellen. Hoe iemand daar in door kan slaan bewijst Ingrid Goes West wel. Toch wel een tikkeltje herkenbaar hoor. Niet dat wij zo maniakaal vaak op onze telefoon kijken, maar toch wel geregeld. En nee, ons is het niet om de likes te doen. Leuk is dat natuurlijk wel, daar zijn we dan ook wel weer eerlijk in.

Je kunt Ingrid Goes West ook een heel irritante film vinden. Althans, Ingrid zelf misschien. Dat zegt in onze ogen niet zoveel over de film zelf. Wat dat betreft is alles wel een beetje aangedikt om het punt duidelijk te maken. Goed gelukt, zeker door het sterke acteerwerk van Aubrey Plaza, die op onze radar blijft staan. En dat social media niet het echte leven is, wordt pijnlijk duidelijk. Want je kunt wel iets hebben wat een ander heeft, maar dat wil niet zeggen dat die ander ook daadwerkelijk is zoals die zich voordoet.

Ingrid Goes West doet je op een luchtige maar toch directe manier beseffen dat er meer is dan alleen maar je telefoon: het echte leven. Gelukkig maar, want sommige mensen hebben die waarschuwing wel nodig. Want hoewel het maar een film is, weten we haast wel zeker dat dit soort mensen er echt zijn. Eng! Vooral als je het einde van deze film ziet snap je waarom.

Regie: Matt Spicer
Cast: Aubrey Plaza | Elizabeth Olsen | Wyatt Russell 
Speelduur: 97 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.