Inferno

Inferno Tom Hanks Ron Howard

Zo af en toe bezoeken wij een film die niet echt een filmhuisfilm is, gewoon omdat dat ook leuke en fijne films zijn. Zo ook de boekverfilming Inferno van Dan Brown, waar een sterrencast voor is opgetrommeld. Wat wij van deze spannende thriller vinden, lees je in deze ongeveer 175 woorden tellende B-recensie.

Het verhaal

Uiteraard gaat het verhaal weer over Robert Langdon, die dit keer bij kennis komt in een ziekenhuis in Florence. Hij weet alleen niet hoe hij daar terecht is gekomen. Door verschillende codes te ontrafelen ontdekt hij dat er binnen een afzienbare tijd een plaag wordt vrijgelaten. Waar en hoe, dat gaat hij ontdekken met Sienna Brooks, een dokter die naast zijn zijde stond toe hij wakker werd. Zoals altijd gaat dit niet vanzelf en zijn er een hoop mensen die hem tegenwerken. Zou hij een pandemie kunnen voorkomen?

Ons eindoordeel?

We waren een beetje bang dat Inferno iets teveel op zijn voorgangers – The Da Vinci Code en Angels and Demons – zou lijken. Niets was minder waar, het is een film op zich met een eigen verhaal en nieuwe mysterieuze elementen. Het is een spannende thriller waarbij je, ook als je het boek al gelezen hebt, op het puntje van je stoel zit. Het begin van de film gaat in een moordend tempo, waardoor je als kijker in de film gezogen wordt. Puntje van kritiek, het verhaal van het boek is niet helemaal gevolgd. Ten goede? Dat laten we in het midden. Al met al is Inferno een film die het kijken waard is en voorbij vliegt.

Regisseur: Ron Howard
Cast: Tom Hanks | Felicity Jones | Omar Sy | Ben Foster | Irrfan Kahn
Speelduur: 122 minuten

Share

10 gedachtes over “Inferno

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.