Indivisibili

recensie Indivisibili

De Italiaanse dramafilm Indivisibili gaat over de succesvol zingende Siamese tweeling Dasy en Viola. Als ze de mogelijkheid hebben van elkaar te scheiden, is de vader bang inkomsten te verliezen, is Viola bang om de geborgenheid van haar zus te missen, maar is het Dasy die volop mogelijkheden ziet. Wat wij van Indivisibili vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Dasy en Viola zitten aan elkaar vast voor het leven: ze zijn dan ook een Siamese tweeling. Daar hebben ze overigens wel profijt van, want ze zingen samen, iets waarmee ze de familie kunnen onderhouden. Als er een chirurg is die ze van elkaar kan scheiden, ziet vooral Dasy mogelijkheden. Maar of de rest die ook ziet?

Ons eindoordeel?

Indivisibili betekent ondeelbaar. Treffender kan haast niet. Naast de twee zusjes spelen ook de ouders een belangrijke rol. Die staren zich blind op het succes van de zusjes en hebben zo hun eigen problemen. en met welk doel wil de manager hen contracteren? Waar Dasy nogal naïef is, is het Viola die voor de balans zorgt. Waar Viola vaak voor veiligheid kiest, is het Dasy die durft te dromen en de spanning wil opzoeken. De film is de eerste driekwart voorspelbaar, maar het einde is juist onvoorspelbaar. Die onvoorspelbaarheid op het einde maakt Indivisibili uiteindelijk een prima film, mede vanwege de treffende muziek, die overigens terecht is ondertiteld.

Regisseur: Edoardo De Angelis
Cast: Angela Fontana | Marianna Fontana | Antonia Truppo | Toni Laudadio
Speelduur: 104 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.