Incroyable Mais Vrai

recensie Incroyable Mais Vrai

De komedie Incroyable Mais Vrai gaat over Alain en Marie. Ze willen een nieuw huis, maar de makelaar waarschuwt ze voor het luik in de kelder. Als ze dat eenmaal hebben ontdekt, kopen ze het huis meteen. Wat wij van Incroyable Mais Vrai vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Alain en Marie willen een nieuw huis kopen. Ze hebben een huis op het oog, in een rustige woonwijk. De makelaar waarschuwt ze echter. Want zo zegt hij, het luik in de kelder zal hun leven veranderen. Wat daar gebeurt, is ongelooflijk, maar waar. Eenmaal in het luik in de kelder geweest, besluiten ze het huis meteen te kopen.

Ons eindoordeel?

Bij een film van Quentin Dupieux – de man brengt in sneltreinvaart nieuwe films uit – weet je dat je altijd moet lachen (zie Deerskin (2019) en Mandibules (2020)). Tenzij je niet weet wat humor is, dan niet. Bij Incroyable Mais Vrai is dat niets anders. Over the top fout, maar oh zo lekker. De niet alledaagse filmposter past daar prima bij.

Dupieux heeft inmiddels ook zijn kenmerkende eigen handtekening. Je weet als je een film van hem ziet, dat die ook echt van hem is. Verhalen waarvan je denk, hoe bedenk je dit in godsnaam. Nou, hij dus. Lekker absurd ook. Misschien heeft Chistopher Nolan wel meegekeken, zodat hij weer nieuwe ideeën heeft voor een nieuwe film. Uiteraard zorgt het er ook voor dat de ratels gaan werken in je hoofd, om alles een plek te geven. De film had langer mogen duren, met een nog verfijnerde uitwerking, maar vermaken doet de film nog steeds.

Incroyable Mais Vrai is een typische Quentin Dupieux-film. Absurd, vermakelijk en heerlijke humor. Hoe krijg je het überhaupt verzonnen, zo een verhaal.

Regie: Quentin Dupieux
Cast: Alain Chabat | Léa Drucker | Benoit Magimel | Anaïs Demoustier
Speelduur: 74 minuten
Releasedatum: 30-6-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.