In the Crosswind

recensie In the Crosswind

Het oorlogsdrama In the Crosswind gaat over de deportatie van 40.000 inwoners van Estland, Letland en Litouwen, ten tijde van WOII. Dat alles in opdracht van Stalin. Wat wij van In the Crosswind vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

In 1941 werden 40.000 inwoners uit Estland, Letland en Litouwen gedeporteerd door Stalin. Vrouwen gingen richting Siberië, waar de mannen naar gevangenenkampen gingen. Erna houdt in Siberië hoop om haar man weer te zien door brieven aan hem te schrijven. zou ze hem ooit weer terugzien?

Ons eindoordeel?

In the Crosswind is cinematografisch gezien briljant. Zwart-wit doet het altijd goed, maar het concept van deze film is uniek te noemen. Bijna de gehele film bestaat namelijk als het ware uit een flash mob. Dat duurt even voordat je dat door hebt. Je hoort wel constant de bewegingen op de achtergrond, maar je ziet het niet. De camera beweegt zich door de mensenmassa. Je ziet de realiteit en je hoort de hoop van Erna. Eerlijk is eerlijk, hoe mooi de film ook is, op een gegeven moment verveelde dat ons ook een beetje. Voor het overige is In the Crosswind een emotionele geschiedenisles waar je haren recht van overeind gaan staan.

Regie: Martti Helde
Cast: Laura Peterson | Tarmo Song | Mirt Preegel | Ingrid Isotamm | Einar Hillep
Speelduur: 87 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.