In Limbo

recensie In LimboDe korte dramafilm In Limbo gaat over politieagent Oscar. Nadat hij is vrijgesproken van dodelijk ingrijpen, gaat hij op vakantie met zijn vrouw. Maar komt hij daar wel tot rust? Wat wij van In Limbo vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Oscar is samen te zijn vrouw Tessa op vakantie in Turkije. Even tot rus komen op een vakantieresort, want in Nederland heeft hij een heftige tijd achter de rug. Als politieagent is hij namelijk vrijgesproken van dodelijk ingrijpen. Toch kan hij het niet loslaten. Vooral niet omdat zijn vrouw ook zwanger is van hun eerste kind, waar ook een hoop verantwoordelijkheid bij komt kijken.

Ons eindoordeel?

Even een trauma verwerken klinkt altijd wat makkelijker dan het lijkt. Hey joh, ga lekker op vakantie, dan heb je daarna nergens meer last van. Dat is even gechargeerd gezegd, maar in In Limbo lijkt dat wel de boodschap van de chef van Oscar. Een vakantie lost niet alles op. Je moet het probleem bij de bron aanpakken en niet bij de bron weghalen.

Wat dat betreft is In Limbo best wel sterk. Want in de korte tijd dat de film duurt, kom je eigenlijk best veel te weten over Oscar en zijn vrouw. Wat hij heeft gedaan en wat het met hem doet. Beetje bij beetje kom je meer te weten en vallen puzzelstukjes op zijn plek. Wat dat betreft speelt de film ook wel met je, want wat is echt en wat is niet echt? Op het einde van de film ben je daar misschien nog steeds niet zeker van. Dat psychologische aspect is in ieder geval erg belangrijk.

In Limbo is een film die laat zien hoe iemand met een trauma omgaat. Dat probleem oplossen door op vakantie te gaan is niet altijd de oplossing. Verre van zelf.

In Limbo is de laatste van de zes One Night Stand films.

Regie: Jim Süter
Cast: Nasrdin Dchar | Charlie Chan Dagelet | Cees Geel | Nino den Brave 
Speelduur: 43 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.