Il Colore Nascosto delle Cose

recensie Il Colore Nascosto delle Cose

De Italiaanse dramafilm Il Colore Nascosto delle Cose gaat over Emma. Zij werd blind op haar zeventiende, maar heeft ondanks haar blindheid toch een zelfstandig leven opgebouwd. Na haar scheiding raakt ze opnieuw verliefd. Wat wij van Il Colore Nascosto delle Cose vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Emma werd blind op haar zeventiende. Ondanks die beperking heeft haar dat niet beperkt toch iets van haar leven te maken. Ze heeft zelfs een eigen praktijk voor osteopathie. Na haar scheiding vindt ze ook weer een nieuwe liefde, in de vorm van reclamemaker Teo. Maar of Teo ook volle bak voor haar gaat, is maar de vraag.

Ons eindoordeel?

Wij vinden Il Colore Nascosto delle Cose matigjes. De subtiele humor kunnen we nog wel waarderen, maar verder was de film redelijk inhoudsloos. Dat had hij wel moeten zijn, maar voor ons kwam het gevoel niet over. Waarschijnlijk vanwege het vlakke acteerwerk, maar ook vanwege het niet diepgaande scenario. Wel mooi om te zien dat Teo, die niet blind is, een kleiner frame kreeg toebedeeld dan Emma. Het blikveld van Teo is dan ook een stuk beperkter dan dat van Emma. Die boodschap is wel duidelijk na het zien van Il Colore Nascosto delle Cose. Jammer dat die lijn wat het verhaal betreft niet is doorgetrokken.

Regie: Silvio Soldini
Cast: Laura Adriani | Arianna Scommegna | Adriano Giannini | Anna Ferzetti
Speelduur: 115 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.