If the Sun Explodes

recensie If the Sun Explodes

Het Nederlandse If the Sun Explodes is een roadmovie over een stelletje. Dat stelletje trekt zorgeloos rond, op zoek naar de eeuwige vrijheid. Maar passen ze eigenlijk nog wel bij elkaar? Wat wij van If the Sun Explodes vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Yara en Philippe zijn twintigers die de wereld rondreizen zonder een echt doel voor ogen te hebben. Ze hebben lol, maar hebben ook interessante en serieuze gesprekken met elkaar. Al lijken ze toch ook wel wat meer van elkaar te verschillen dan gedacht. Philippe is een dromer, daar waar Yara vastigheid zoekt. Passen ze nog wel bij elkaar?

Ons eindoordeel?

If the Sun Explodes gaat over wie wat wil in het leven. Alleen ontbreekt de chemie tussen de acteurswaardoor het lijkt of de personages sowieso geen lange relatie hebben. De lange gesprekken tussen hen waren dan wel weer geloofwaardig en erg herkenbaar. Of je nu op reis bent met zijn tweeën, of gewoon thuis op de bank zit, iedereen heeft dat soort gesprekken. En dat de ene wat anders denkt over een bepaalde situatie dan een ander is normaal. Het einde is voorspelbaar en doordat hand-held is gefilmd heb je het idee dat je erbij bent, maar echt beklijven doet de film niet. Ook een bij een roadmovie zo typerend gitaarmuziekje helpt dan niet.

Regisseur: Hanna van Niekerk
Cast: Egbert Jan Weeber | Wies Fest 
Speelduur: 80 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.