I Don’t Feel at Home in This World Anymore

recensie I Don't Feel at Home in This World Anymore

De Amerikaanse komische en drama-achtige misdaadfilm I Don’t Feel at Home in This World Anymore gaat over de ietwat depressieve Ruth. Zij neemt het heft in eigen handen als er bij haar is ingebroken, aangezien de politie niet zoveel doet. Wat wij van I Don’t Feel at Home in This World Anymore vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Na een inbraak in het huis van de ietwat depressieve Ruth, neemt ze contact op met de politie. Die blijken helaas niet zoveel voor haar te kunnen betekenen. Ook lijkt niets haar mee te zitten in het leven. Ze besluit dan maar om zelf op pad te gaan om de dader op het spoor te komen, waarbij ze hulp krijgt van een prettig gestoorde buurtgenoot. Gaan ze de dader vinden?

Ons eindoordeel?

In onze optiek bestaat uit twee gedeeltes, waarbij wij het eerste gedeelte het beste vinden. Dat eerste gedeelte begint heerlijk: maatschappelijk kritisch, heerlijke humor, depressief en fijn acteerwerk. Maar op de één of andere manier is voor het tweede gedeelte voor een totaal andere aanpak gekozen. Dat hoeft niet erg te zijn, maar wij vonden het een beetje doorslaan. Het eerste gedeelte was dan ook erg realistisch en herkenbaar, maar het tweede gedeelte is ongeloofwaardig, iets wat wij niet aan zagen komen. Die plottwist deed voor ons afbreuk aan een film die op zijn minst wel origineel te noemen is. Gelukkig blijft de humor in I Don’t Feel at Home in This World Anymore wel constant aanwezig.

Regisseur: Macon Blair
Cast: Melanie Lynskey | Elijah Wood | David Yow
Speelduur: 93 minuten

Share

2 gedachtes over “I Don’t Feel at Home in This World Anymore

  1. Heerlijke film, zelf had ik totaal geen probleem dat het ineens zo gewelddadig werd. De humor is inderdaad fantastisch en ook leuk om Elijah Wood die rol te zien spelen 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.